Információk a Skandináv országokról

Információk a Skandináv országokról és Magyar városok testvérvárosairól,Feörer szigetek,Grönland, Dánia, Svédország, Norvégia, Spitzbergák,Finnország, Izland munkavállalási feltételek,himnuszok, kirándulási lehetőségek.

Bálnasteak

Hozzávalók:1000 gram zsír nélküli bálnahús, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál só, 2 vöröshagyma, 2 margarin, 2 leveskocka, 200 mililiter ecet, liszt.

Elkészítése: A bálnahúst 1000 mililiter víz és az ecet keverékébe tesszük egy órán át állni hagyjuk. Leszárítjuk és felszeleteljük , edényben margarinon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Ha a hús meggsült a megtisztított hagymát rászeleteljük és megsütjük. Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük s feleresszük annyi vizzel, hogy éppen ellepje. A főzővízben a leveskockákat feloldjuk, hatvan percen át főzzük. Ha  a hús kész, szószt készítünk leveskockát liszttel besűrítjük. Köretként burgonyát vagy káposztát adunk.

Rebarbaraleves

Hozzávalók: 1 500 mililiter víz, 500 gram rebarbara, 75 gram cukor, 1 evőkanál vaniliacukor.

Elkészítése: Rebarbarát meghámozzuk s apróra vágjuk. Lábasba feltesszük főzni amíg szét nem fő. Leszűrjük majd ismét főzzük , belekeverjük a cukrot és a vaniliát. A levest liszttel sűrítjük.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 18
Heti: 64
Havi: 451
Össz.: 107 077

Látogatottság növelés
Oldal: Feöreri ételek, italok
Információk a Skandináv országokról - © 2008 - 2024 - scandinavia.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »