Bálnasteak
Hozzávalók:1000 gram zsír nélküli bálnahús, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál só, 2 vöröshagyma, 2 margarin, 2 leveskocka, 200 mililiter ecet, liszt.
Elkészítése: A bálnahúst 1000 mililiter víz és az ecet keverékébe tesszük egy órán át állni hagyjuk. Leszárítjuk és felszeleteljük , edényben margarinon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Ha a hús meggsült a megtisztított hagymát rászeleteljük és megsütjük. Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük s feleresszük annyi vizzel, hogy éppen ellepje. A főzővízben a leveskockákat feloldjuk, hatvan percen át főzzük. Ha a hús kész, szószt készítünk leveskockát liszttel besűrítjük. Köretként burgonyát vagy káposztát adunk.
Rebarbaraleves
Hozzávalók: 1 500 mililiter víz, 500 gram rebarbara, 75 gram cukor, 1 evőkanál vaniliacukor.
Elkészítése: Rebarbarát meghámozzuk s apróra vágjuk. Lábasba feltesszük főzni amíg szét nem fő. Leszűrjük majd ismét főzzük , belekeverjük a cukrot és a vaniliát. A levest liszttel sűrítjük.