Kiviak - Kiviaq
Elkészítése: 1 zsíros nagy fókabőr, 500 kistestű tengeri madár / pl. lunda / csőröstül, bőröstől, tollastul, uszólábastól. Nagy adag fókazsír amit a madarak tollára kenünk milőtt a fókabőrbe zárva szorosan összevarrjuk. Teszünk rá egy szikla darabot, hogy a levegő ne legyen benne. Háromhónapnyi erjedés után elkészül a sajt szagú, csípős ízű, mérgező, zavaros, ragacsos kiviak. Kiássák lecsavargatják szárnyaikat,lábaikat s megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják.
Muktuk - Muktuq
Hozzávalók: Beluga, grönlandi bálna, narval bőre és bőr alatti, sok ujjnyi vastag zsírrétege amelynek az íze a friss kókuszéra hasonlít. Vöröshagyma, sárgarépa, hegyes erőspaprika,karfiol, 5%-os ecet,
Elkészítése: Addig főzzük amíg könnyen vágható vajpuha nem lesz. Ha megfőtt félre tesszük hűlni, felvágjuk a vöröshagymát, hegyes erős paprikát,sárgarépát, karrfioolt rózsáira szedjük. Ötszázalékos ecetből és vízből 1:1 arányú keveréket készítünk amit ízlésünk szerint fűszerezhetünk. A kihűlt muktukot kockára vágjuk és zöldségekkel ízletesen elrendezve, csavaros tetejű üvegbe tesszük felöntjük az ecetes vízzel s napokon át hűtőszekrényben érleljük.
Bálna pörkölt
Hozzávalók: 105 tonnás bálna /3161 főre elég/,7220 liter paradicsomszósz, 860 kg vékonyra szeletelt hagyma, 3350 kg burgonya, 1050 kg karikára vágott sárgarépa, 420 kg szárzeller, 48 kg só, 35 kg bors, 196 liter Tabascó szósz.
Elkészítése: Megfelelő méretű edényben a húst a paradicsom szószban 14 órán át főzzük. Ezután beletesszük a többi hozzávalót, majd további 36 órán át kell főzni.Végül petrezselyemzölddel megszórva bannock-kal kell tálalni.