Információk a Skandináv országokról

Információk a Skandináv országokról és Magyar városok testvérvárosairól,Feörer szigetek,Grönland, Dánia, Svédország, Norvégia, Spitzbergák,Finnország, Izland munkavállalási feltételek,himnuszok, kirándulási lehetőségek.

Tonhalas tészta pezsgős kapormártással

Hozzávalók: 200 gram orsótészta, 160 graam  tonhal,  1  csokor  kapor, 2 lilahagyma, 2 citrom, só, bors, 200 mililiter tejföl, 200 mililiter  tejszin,  3000  mililiter pezsgő, 50 mililiter olaj.

Elkészítése:  Sós vízben megfőzzük a tésztát majd kiszedjük a vízből. Az  olajat serpenyőbe öntjük, beleeszórjuk a felkockázoott lilahagymát. Mérsékelt tűzön kevergetve néhány  perc alatt megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük pezsgővel, vissza tesszük a serpenyőt a tűzhelyre, magasabb lángon főzzük. Amikor az alkohol nagy része elpárolgott belöle,  hozzáadjuk a tejfölt, tejszint.  Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citromhéját. Hozzáadjuk a tonhaldarabokat. Mérsékelt tűzön pár perc alatt összefőzzük a mártást.  Beleszórjuk az aprított kapor felét. Megfőtt, lecsepegtetett tésztát beleforgatjuk a tonhalas mártásba.  Keveréssel összemelegítjük majd rászórjuk a maradék kaprot.

Hal kapros öntettel

Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, hal fűszerkeverék ízlés szerint,1 citrom, kevés olívaolaj. Öntethez: 175 mililiter natur joghurt, 2 evőkanál majonéz, 1 csokor kapor, fehérbors, só.

Elkészítése: Alufóliát vékonyan megkenjük olajjal.. A halak miinden oldalát megszórjuk fűszerekkel, rátesszük a fóliákra. Rákaarikázunk 2-2  szelet citromot majd becsomagoljuk.  Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük a tepsiben. A  joghurtot  elkeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a felaprított kaprot. Ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével. A frissen sült halat  rizzsel és kapros öntettel tálaljuk.

Alufóliás, fűszeres makréla

Hozzávalók: 2 tiszttított  makréla, 2 citrom, 4 ág friss rozmaring, 2 ág kakukkfű   oregánó, bazsalikom, só, fehér örölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 20 gram vaj.

Elkészítése: Halakat alaposan mossukk meg, dörzsöljük be sóval s  hagyjuk 2  órán át állni. A citromokat vágjuk vékony karikákra, alufóliát kenjük be olajjal. Halak hasába szúrjunk ooregánót, bazsalikomot, dugjunk bele 2 szál rozmaringot s egy szál kakukkkfűvet, 3 karika citromot. A megpucooltt fokhagymával dörzsöljük be kivülről a halakat a megmaradt gerezdeket szintén dugjuk a makrélák hasába. Fektessük az alufóliára a haltörzseket külön-külön majd szórjuk meg fűszerekkel. Kenjük meg  vajjal majd a citromszeletekkel borítsuk be végén takarjukk be alufólliával, tegyük tepsibe. Süssük meg 180 fokon 25 perc alatt, mielőtt kész az alufóliát nyyissuk ki, hogy megpirulhasson.

Pirított  tonhalas saláta

Hozzávalók: 1 tonhalfilé, 15  darab koktélparadicsom, 2 kaliforniai piros paprika, 2 sárga kaliforniai paprika, 1 kigyóuborka, 2  citrom, 1 csomag rukkola, 1 póréhagyma, olívaolaj, olasz balzsamecet, kakukkfű, örölt feketebors.

Elkészítése: A halat vágjuk nagy darabokra, sózzuk, fűszerezzük, kevés ollívaollajon pirrítsuk meg. Szedjük ki papírtörlőre. A paprikákat, paradicsomokat, uborkát megmossuk a paprikákat vékonyan felkarikáázzzuk a kigyóuborkát kicsikockákra vágjuk a koktélparadicsomokat félbe szeljük. Mindent egy nagyobb tálban összekeverünk hozzáöntünk olívaolajat, balzsamecetet, megfűszerezzük kakukkfűvel  s örölt borssal majd újra megkeverjük. Póréhagymát és a citromot karikákra vágjuk.  Az elkevert salátaalapot tányérokra tesszük, ráhelyezzük a tonhaldarabokat. Díszitésként póréhagyma és citromkarikák követkkeznek.

Garnélarák koktélmártással

Hozzávalók: 300 gram garnélarák, 6 gerezd fokhagyma,, 50 gram vaj, 200 mililiter tejföl, 1 citrom, félpohár száraz fehérbor, 4 evvőkanál kecssap, 6 evőkanál majonéz, 3 kávéskanál citromlé, fokhhagymapehely, olívaolaj, só, bors,  csilipor, 1 kávéskanál barnacukor.

Elkészítése:  A koktélmártáshoz összedolgozzuk a tejfölt, kecsapot, majonézt, fokhagymapelyhet,cittromlevet,barnacukrot, sóval,borssal, csiliporral fűszerezzük. Hütőbe tesszük 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.  Serpenyőben melegítem az olívaolajat , vajat beleteszem a préselt fokhagymát 1 percen át pirítom. Hozzáöntöm a bort, citrom levét s a rákokat 3 percig folyamatosan kevergetve sütjük, amíg erős rózsaszín szinük nem lesz. Tálaló edényre tessszük a rákokat s a tál közepébe a koktélmártást,hogy mártogatni lehessen. A serpenyyőben megmaradt fokhagymás zsiradékon bagett szeleteket pirítunk s ezzel kínáljuk.

 Tonhal matokéval / főzőbanán /

Hozzávalók: 1 000 gram matoke, 4  paradicsom, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, olaj, 1 000 gram tonhal.

Elkészítése: Hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, paradicsomot felnegyedeljük, tonhalat feldaraboljuk. Serpenyőben olajat forrósítunk megpirítjuk benne a hagymát, rátesszük a paradicsomot s fedő alatt megpároljuk. Sóval, tört fokhagymával ízesítjük a mártást, a tonhalat beletesszük és puhára főzzük, ha szükséges kevés kecsappal higítjuk. A matokét puhára főzzük, ha kihűlt a héjját lehámozzuk. Krumplinyomóval összepréseljük s simára keverjük. Tálaláskor merőkanállal gombócokat formálunk a matkéból és a tányérron elosztva a tonhalas - paradicsomos mártással kínáljuk.

Sóskasaláta pácolt hallal

Hozzávalók: 400 gram filézett tengeri hal, citromlé, babérlevél, 3 szem borókabogyó, 1 szál zellerzöld, 1 zellergumó, 1-1 zöld és piros húsú paprika, só, 100 gram sóska. Öntethez: 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál borecet, 1 evőkanál cukor , 1 mokkákanál dijoni mustár, só,örölt fehérbors.

Elkészítése: A halról litatjuk aa nedvességet meglocsoljuk citromlével s állni hagyjuk 20 percre. Felforralunk fél liter vizet teszünk bele babérlevelet, borókabogyót, zellerzöldet, sót. Ha felforrt beletesszük a halat s 10 percig pároljuk majd kivéve hűlni hagyjuk. A zellergumót megreszeljük és forró vízben 3 percig főzzük, a paprikát apró kockákra vágjuk. A sóskalevelet megmossuk, lerázzuk róla a vizet s tálra rendezzük. A halfilét csíkokra szelve szintén a tálra rendezzük. Rászórjuk a közben kihűlt zellert és a paprikakockákat. Az ecetet és az olajat jól elkeverjük 6 evőkanálnyi páclével, mustárral, cukorral, borssal ízesítjük. Az öntetet a rendezett halfilére locsoljuk s legalább 15 percet érleljük. Tálaláskor pirítost és vajat kínálunk hozzá.

Grillezett lazac

Hozzávalók: 4 szelet  lazac filé, 2 evőkanál pirított szezámmag, 2 lime, 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem és kapor, 4 evőkanál olívaolaj, tengeri só, frissen örölt feketebors.

Elkészítése: Páclevet készítünk: A lime héjját lereszeljük, levét kicsavarjuk, petrezselymet, kaprot, pirított szezámmagot, borsot, sót, olívaolajat össszekeverjük és a lazacszeletekre öntjük, húsz percre hűtőbe tesszük. Közben egyszer átforgatjuk,hogy az ízek összeérjenek. Húsz perc elteltével kivesszükaz olajos pácból s mindkét oldalát aranyszinűre grillezzük. Frissen tálaljuk,friss citrom gerezdeket kínállunk hozzá.

Leveles tésztában sült spenótos lazac

Hozzávalók: 400 gram leveles tészta, 500 gram lazac, 450 gram spenót, 50 gram parmezán sajt, 30 gram vaj, 50 mililiter tejföl, fehérbors, só, 1 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál friss citromlé.

Elkészítése: A spenót leveleket megmossuk majd leszárítjuk. A lazacfiléről eltávvolítjuk a bőrt, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, citromlével bedörzsöljük. Serpenyőben vajat olvasztunk ,oldalanként 1 perc alatt kérget sütünk a lazacfilére s félretesszük. A maradék vajra szórjuk a leszárított spenót leveleket sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a megtisztított fokhagymát, 3 perc alatt kicsit összefőzzük. Lehúzzuk a tűzröl s hozzá keverjük a tejfölt, kicsit hűtjük majd belereszeljük a parmezán sajtot. Egy tepsire kitekerjük a leveles tésztánkat, körbe a széleit lekenjük az enyhén felvert tojással. A tészta felére rásimítjuk a spenót felét ráhelyezzük a lazacot, majd a tetején elosztjuk a maradék spenótot. A tészta másik felét ráhajtjuk s a széleit összenyomkodjuk. Megszurkájuk egy villával s lekenjük a tojással. Előmelegített 180 fokos sütőba toljuk 15 percre, majd a hőfokot mérsékeljük 160 fokra. Ha nagyon sülne a tészta teteje takarjuk le alufóliával. Frissen, forrón tálaljuk.

Répával töltött sült hekk szezámmagos céklával

Hozzávalók: 4 hekktörzs, 4 kisebb  szál sárgarépa, 1  nagyobb cékla, liiszt,  szezámmag, olívaolaj,  pirospaprika, só, bors.

Elkészítése: A halak belsejébe beletolunk 1-11 répát sózzuk,borsozzuk.A llisztet összekeverjük ízllés szerinti pirospaprrikával, belleforgatjuukk a  töltött halakat s kevés olajban átsütjük mindkét oldalukat. A céklát felkarikázzuk, kevés olajjjal kikenünk egy grillserpenyőt s átsütjük  benne a céklakarikákat. Tálaláskor  a töltöttt halakat a sült céklával kínáljuk, amit megszórunk szezámmaggal.

Grillezett lazac barnatésztával

Hozzávalók: 2 szelet lazac, 5 fej gomba, 1 zeller, 1 csilipaprika, 2 marék csíra, 1 lime, 1 marék szezámmag, kevés olívaolaj, 200 gram teljeskiőrlésű tészta, himalája só, bors.

Elkészítése:  Tegyünk fel vizet sóval,  olajjal s ha forr, tegyük bele a tésztát. A csilipaprikából késsel kinyomjuk a magokat, majd apróra vágjuk.  A zellert vágjuk négy darabba, a gombát szeleteljük fel. Fűszerezzük be s kis serpenyőben olívaolajon kezdjük sütni.  A lazacszeletek mindkét oldalát sózzuk,borsozzuk. Ha a gomba és a zeller kész, süssük meg a lazacot. Amikor az egyik oldala megpirult, fordítsuk át a másikra s hintsük meg apróra vágott csilivel. Ha a tészta megfőtt, szórjunk rá fűszereket, szezámmagot.

Olajbogyós lazacnyárs majonézes, joghurtos rukkkolasalátával

Hozzávalók: 600 gram bőr és szálka nélküli lazacfilé, zöld citrom leve, só, frissen örölt szines bors, 100 gram magozott fekete és zöld olajbogyó, 3 evőőkanál olívaolaj, 100 gram rukkolasaláta, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál natúr joghurt.

Elkészítése: A lazacot kétcentis kockákra vágjuk. Minden kocka közepébe hegyes kiskéssel lyukat fúrunk, az egyikbe zöld a másikba fekete olajbogyót nyomunk és váltakozva a nyársra húzzuk. A citrrom kifacsart levével, 1 kiskanál sóval, fél kiskanál frissen örölt szines borssal ízesítjük, ahogyan a lazaccsíkokat is. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a fűszerek a halhúsát átjárhassák. Egy nagyobb serpenyőben az olajat megforrósítjuk a nyársakat rárakjuk s többszőr megforgatva 6 perc alatt megsütjük. A rukkolasalátát  4 tányéron elosztjuk. A majonézt a joghurttal összekeverjük  a rukkolára locsoljuk. Mindegyikrre egy nyársat fektetünk, friss citrom gerezdeket kínálunk hozzá.

Töltött heringkarikák hagymás, gyümölcsös répasalátával

Hozzávalók: 400 gram bőr és szálka nélküli  marinált heringfilé, 1 csokor snidling, 1 mokkáskanál örölt fekete bors, 2 evőkanál kecsap, 5 evőkanál majonéz, 2 kemény érett paradicsom, 1 kávvéskanál porcukor, 1 citrom leve, 2 karika konzerv ananász, 1 édes alma, 2 nagy sárgarépa, só, 1 vöröshagyma.

Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. Gyűrűire szedjük fél kiskanál sóval összeforgatjuk, félrerakjuk. Répát, almát meghámozzuk, az almáát kettévágva kicsumázzuk.Mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az ananászt apró kockára vágjuk, s egy tálban a répával,almával, besózott hagymával összekeverjük. A citrom kifacsart levével és a cukorral ízesítjük,  egy nagy tálon szétterítjük. A paradicsomokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk,majd meghámozzuk, majd félbe vágjuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat 1 centis kockákra vágjuk. A majonézt a kecsappal ízesítjük, a paradicsomkockákat belekeverjük, sózzuk,borsozzuk az apróra vágott snidlinggel fűszerezzük. A heringfiléket lecsepegtetjük, gyűrű alakúra formáljuk és a salátára állítgatjuk. Ha nem tartanák meg a formájukat,forvájóval is megtűzzűk. A majonézes paradicsomot üregükbe púpozzuk. Folpackkal letakarjuk s 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Forró pirítóssal tálaljuk.

Zöldsaláta lazacos öntettel

Hozzávalók: 200 gram zöldsaláta keverék, 50 gram füstölt lazac, 4 evőkanál majonéz, késhegynyi csípős pirospaprika,pirított fenyőmag.

Elkészítése: A salátakeveréket négy tányéron elosztjuk. Az öntethez való lazacot nagyon finomra vágjuk majd a majonézzel simára keverjük. Csípős pirospaprikával fűszerezzük, utánasózzuk, borsozzuk pár csepp citromlével, mustárral, pirított fenyőmaggal  ízesítjük, de tehetünk bele néhány csepp konyakot is. A lazacos öntetet a salátára kanalazzuk, s azonnal forró pirítós kiséretében tálaljuk.

Tonhalas rakott burgonya

Hozzávalóók: 1 000 gram héjában főttt burgonya,  300 gram tonhal, 11 grape fruit, 50 gram vaj, 1 teáskanál ételizesítő por, 4 gerezd fokhagyma, 200 mililiter tej, 1 evőkanál finomliszt, 1 mokkáskanál törött bors.

Elkészítése: Burgonyát meghámozzuk s vékony karikákra vágjuk, megsózzuk s beletesszük tűzálló tálba. Tonhalat vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Másik edényben a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, néhány percnyi izzasztás után felöntjük a felforrósított tejjel. Sűrű mártássá főzzük, a félbevágott és kicsavart grape fruit levével felengedjjük. Folytonos keverés közben mmegfűszerezzük a megtisztított s zúzott fokhagymával, törött borssal, ételizsítő porral. A mártást rálocsolom a halra s a tűzálló tálat fedetlenül teszem be aaz előmelegített forró sütőbe. Közepes lángon addig sütöm amíg a tetején piros, ropogós kéreg sül.

Lazacos burgonya

Hozzávalók: 1 000 gram héjában főtt burgonya, 150 gram lazac, 4 evőkanál olaj, 300 gram paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 100 gram reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál örölt feketebors, 200 mililiter tejföl.

Elkészítése: Burgonyát meghámozzuk s vékony karikákra vágjuk, beleterítjük egy nagy lapos tepsibe,hogy a burgonya réteg egészen vékony legyen benne. Megsózzuk, a halat felszeleteljük aprróra s rátesszük a burgonya tetejére. A megmosott paradicsomot kiskockákra vágjuk s rászórjuk a halra. A tejfölbe s a habosra felvert tojásba beleszórom a fűszereket, megsózom, beletesszük a zúzott fokhagymát, elkeverjük a reszelt sajtot. Az egészet rákanalazom a burgonyára, a tepsit fedetlenül tesszük az előmelegített forró sütőbe. Közepes lángon addig pirítjuk amíg a teteje meg nem pirul.

Kagylós burgonya

Hozzávalók: 1 000 gram héjában főtt burgonya, 300 gram kagyló, fél citrom leve s reszelt héja, 200 mililiter tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 100 gram reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál simaliszt, só ízlés szerint, 1 vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors

Elkészítése: A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük a megtisztított s aprókarikákra vágott vöröshagymával. Beleterítjük egy tepsibe, a kibontott kagylót leszűrjük, összekeverjük a tejfölt a citromlével, citrom héjjal s a zúzott fokhagymával. Törött borssal s kevés sóval fűszerezzük, a kagylódarabokat elosztjuk a burgonya tetején, s reszelt sajttal meghintjük s rálocsoljuk a fokhagymás öntetet. Lefedjük és az előmelegített forró sütőbe toljuk fél órára. A fedelet levesszük és világosra pirítjuk a tetejét.

Tonhal szezámmártásban

Hozzávalók: Halhoz- 1 000 gram tonhal, 1 citrom, 1 vöröshagyma, 50 gram mandula, 2 evőkanál olaj,fél teáskanál só. Mártáshoz- 1 csésze szezámmag, 1 citrom leve, 5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál köménymag.

Elkészítése: A halat szeletekre vágjuk , megsózva 30 percen át állni hagyjuk. A megtisztított s apróra vágott hagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnnyasztjuk, majd a mandulát is rátéve együtt pirítjuk néhány percig. Tepsibe fektetjük a halszeleteket, meglocsoljuk citromlével és ráöntjük a mandulás-hagymás szaftot. A tepsit befedjük és az előmelegített forró sütőben közepes lángon 30 percig pároljuk. Elkészítjük a mártást- az összes hozzávalót turmixgépbe szórjuk, hozzáöntünk háromnegyed csésze vizet s addig keverjük amíg az egészből egy sűrű pépes massza nem lesz. Üvegtálba öntjük s lefedve betesszük a hűtőbe. A már megpárolódott halat meleg tányérra rakjuk és a hideg mártásba ki-ki belemártogatja a halát.

Hal csípős paradicsom szószban

Hozzávalók: 1 000 gram tengeri hal, 5 evőkanál olaj, 10 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, 5 evőkanál paradicsompüré, fél citrom leve, csípős paprikakrém, só, köménymag ízlés szerint.

Elkészítése: A halat szeletekre vágjuk, megsózzuk, citromlével megöntözzük s harminc percig állni hagyjuk. Nagyméretű serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon megfuttatjuk a paradicsompürét és a megtisztított zúzott fokhagymát is beletéve egy percig pirítjuk. Másfél deci vízzel felöntjük s fedő alatt gyakori kevergetés mellett masszává főzzük. A halszeleteket beletéve meghintjük köménymaggal s fedő alatt kis lángon a serpenyő gyakori rázogatásával puhára pároljuk.

Vajban sült királyrák fenyőmaggal

Hozzávalók: 250 gram királyrák, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál szójaszósz, fél teáskanál perrezselyem, kis marék fenyőmag, vaj, só.

Elkészítése: A rákot egy kis darab vajon a petrezselyemmel serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, fenyőmagot, szójaszószt s 2 csipet sót. Pár perc alatt készre sütjük. Köretként szines tortellini vagy a saláta kevés balzsamecettel locsolva.

Fetával töltött tintahal grillezett polippal

Hozzávalók: 4 tintahal, 4 minipolip, 1 saláta, 200 gram feta sajt, 1 citrom, oregánó, olívaolaj, 1 teáskanál citromlé, 5 gerezd fokhagyma, bors, só olaj.

Elkészítése: Megtisztítjuk és kibelezzük a tintahalat. Összedolgozzuk a sajtot az oregánóval, ízlés szerint sóval s csipetnyi borssal. Megtöltjük a tintahalat fetasajttal  majd fogpiszkáló segítségével összetűzzűk. Olajon szép pirosra pirítjuk a hal mindkét oldalát. Megtisztítjuk a minipolipokat, ízlés szerint megfűszerezzük, meglocsoljuk kevés citromlével végül grill rácson kisütjük. Megtisztított, felaprított salátalevéllel és citromlével tálaljuk a tenger gyümölcseit.

Halas batyu

Hozzávalók: 400 gram tengeri halfilé, 2 csomag leveles tészta, 1 zacskó tejszines spenót, 1 csomag mozzarella sajt, reszelt sajt, 1 tojás.

Elkészítése: Kitekerjük a leveles tésztát s hat egyenlő részre vágjuk. Mindegyik tésztanégyzet közepére teszünk kevés apróra vágott halat, kis adag spenótot, pár szelet mozzarellát. Mindenből annyi legyen benne,hogy össze tudjuk zárni a batyukat. Bekenjük a négyzetek oldalát felvert tojjással, összefogjuk a négy sarkát s megcsavarjuk. Megszórjuk a tetejét kevés reszelt sajttal s sütőben 160 fokon sütjük amíg a tetején lévő sajt aranybarna az egész batyu pedig ropogós nem lesz.

Grillezett garnéla paradicsomos rizságyon

Hozzávalók: 8 garnélarák, 500 gram rizs, fél fej saláta, 1 citrom, 1 paradicsom, só, olívaolaj,

Elkészítése: Megtisztítjuk a paradicsomot, felét csíkokra szeleteljük. Feltesszük a rizst főni, ha majdnem kész belekeverjük a paradicsomcsíkokat. Grillserpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a rákokat és pirosra sütjük. Csészébe tesszük a rizst, kiborítjuk egy tányérra.Körberakjuk a rizshalmot rákkal, majd citrommal és paradicsommal tálaljuk.

Hering mártás

Hozzávalók: 1 sós hering, 1 szardella, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl, 3 evőkanál tej snidling.

Elkészítése: Sós heringet 24 órán át áztassuk, tisztítsuk meg gerincétől, fejétől, szálkáitól s vágjuk finomra. A megmosott, megtisztított szardellát és paszírozott tojássárgáját, tejföllel, apróra vágott snidlinggel keverjük ki simára és fényesre. Az összeset keverjük össze s kavarjunk hozzá ízlés szerint ecetet, pici cukrot, 3 kanál tejet, s apró kockára vágott tojásfehérjét. Hidegsültekhez kínáljuk.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 19
Heti: 45
Havi: 432
Össz.: 107 058

Látogatottság növelés
Oldal: Magyar ételek Skandiináv alapanyagokból
Információk a Skandináv országokról - © 2008 - 2024 - scandinavia.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »